Vloerenverwerkers een gezond pensioen, kies voor gietdekvloeren, gewoon doen!

Techniek

De vloer is een bouwdeel waar de meeste partijen tradities volgen. Sinds oudsher worden draagvloeren afgewerkt met een dekvloer, veelal traditioneel uitgevoerd met een handmatig gesmeerde zand-cementmortel, een intensieve arbeidsmethode.

 

In een ontwerp wordt vaak gerekend met een dekvloer, al of niet voorzien van leidingen, in een laagdikte van 5 cm en dient als basis voor het aanbrengen van vloerbedekking.

 

In de afgelopen tien jaar zijn de eisen aan de dekvloer enorm toegenomen door de vele functies die aan een dekvloer worden toegekend zoals vloerverwarming, (contact)geluidwerendheid, geschikt voor harde of kritische vloerafwerkingen, etc. In een ontwerp wordt vaak gerekend met een dekvloer, al of niet voorzien van leidingen, in een laagdikte van 5 cm en dient als basis voor het aanbrengen van vloerbedekking.

 

In de afgelopen tien jaar zijn de eisen aan de dekvloer enorm toegenomen door de vele functies die aan een dekvloer worden toegekend zoals vloerverwarming, (contact) geluidwerendheid, geschikt voor harde of kritische vloerafwerkingen, etc. De vloer is een bouwdeel waar de meeste partijen tradities volgen. Sinds oudsher worden draagvloeren afgewerkt met een dekvloer, veelal traditioneel uitgevoerd met een handmatig gesmeerde zand-cementmortel, een intensieve arbeidsmethode.